Ingredients:
- un paquet de canelons
- 100 gr. de carn magre
- 100 gr. de vedella
- 1 cervell de xai
- 1 pit de pollastre desossat
- 2 fetges de pollastre
- 1 ceba gran
- 1 dl. d’oli
- 75 gr. de mantega
- ¾ l. de llet
- farina
- 50 gr. de formatge rallat
- llorer
- farigola
- pebre negre
- nou moscada
- 1 copeta de vi ranci o xerès
- sal
Elaboració:
Bullir i preparar la pasta dels canelons tal com vingui indicat a la capsa . Escorre’ls i deixar-los sobre un drap de cuina que acabarà d’absorbir l’aigua.
Tallar en trossos no massa grossos les carns, el pit de pollastre, el cervell, i els fetges i sofregir tot amb oli i afegim la ceba picada fina, el llorer i la farigola. Quan la ceba tingui una mica de color hi afegim al sofregit 2 cullerades de farina i remenar bé. Assaonem amb sal, pebre i nou moscada, afegir el vi i ¼ de litre de llet. Deixem coure el farciment durant 5 minuts, desprès el passem per la maquina de trinxar carn i el deixem refredar.
Prepararem una beixamel amb 50 gr. de mantega, 2 cullerades de farina i ½ litre de llet calenta i assaonem amb sal, pebre i nou moscada.(fondre la mantega en una paella, afegir-hi la farina i remenar bé amb una espàtula de fusta, però sense que es torri, afegim la llet ben calenta i remenem bé de manera que no quedin grumolls. Assaonem amb pebre blanc, nou moscada i sal. Deixem coure a foc lent durant uns 7 minuts i remarem de tant en tant. Si sembla que la salsa es massa espessa hi afegirem una mica de llet calenta, si es al revés massa clara i afegirem farina deixatada en llet freda)
Omplim els canelons amb el farciment, els enrotllem i els col•loquem en una plata per anar al forn una mica untada en mantega.
Cobrir-los amb salsa beixamel i espargim formatge ratllat per sobre, posem la plata al forn graduat a una temperatura mitja i els deixem coure uns 15 minuts , desprès els gratinem fins que la superfície quedi rossa
No hay comentarios:
Publicar un comentario