Vistas de página en total

sábado, 18 de junio de 2011

escudella i carn d’olla

Ingredients per 6 persones:

o 500 g. de carn de vedella
o 1/4 de gallina
o pollastre
o els menuts del pollastre
o 200 g. d’orella i morro i 1/2 peu de porc
o 1 os de pernil sec
o 100 g. de cansalada
o 1 os d’espinada
o 1 os de genoll de vedella
o 150 g. de botifarra blanca
o 150 g. de botifarra negra
o 250 g. de cigrons remullats
o 250 g. de patates
o 1 col verda d’olla
o 1 nap, 1 pastanaga, 1 porro, api

· Pilota:

o 150 g. de carn de porc picada
o 150 g. de carn de vedella picada
o 100 g. de cansalada picada
o 1 ou; unes molles de pa remullades en llet
o 1 all, julivert, sal, canyella en pols
o 1 cullerada de farina

· Per a l’escudella:

o 300 g. de galets grossos (pasta)

Elaboració

1. Netegeu, rostiu, renteu el peu de porc, l’orella i el morro, la gallina i el pollastre.

2. Poseu una olla al foc amb 4 litres d’aigua, afegiu-hi totes les carns i els ossos, fins que bulli. Tan bon punt comenci a bullir, escumeu bé i traieu totes les impureses que pugin a la superfície. Aboqueu llavors els cigrons (prèviament remullats, en aigua tèbia, durant 12 hores) i deixeu bullir una estona.

3. Afegiu la pastanaga, el nap, , l’api, el porro, torneu a escumar. Deixeu que bulli 1 hora i 30 minuts, aproximadament; aleshores les carns ja seran prou toves. Afegiu-hi la col, les patates tallades a trossets i la pilota (que ja haurem preparat), afegiu-hi també les botifarres. Deixeu bullir uns 30 minuts mes. Tot seguit, rectifiqueu de sal.

4. Quan tot estigui ben cuit, coleu-ne el brou

5. Prepareu l’escudella amb el brou colat i els galets, que anirem tirant quan el brou estigui bullint. Ho deixarem bullir de 12 a 15 minuts.

6. L’escudella es serveix ben calenta i, després, en una safata ben posades les verdures i en una altra les carns, tallades a trossos, havent retirat els ossos. Es serveix tot ben calent.

Preparació de la pilota:

7. En un atuell, poseu la carn de vedella, la de porc i la cansalada, tot picat, afegiu-hi l’ou, el julivert i alls picats, les molles de pa prèviament remullades en llet; assaoneu amb sal i pebre i una mica de canyella en pols; treballeu-ho bé primer amb una forquilla, després es pot fer amb les mans, fins que tot hagi quallat, formeu llavors la pilota, mirant que tingui una forma un xic ovalada i enfarineu

No hay comentarios:

Publicar un comentario